Tornar a pàgina principal
_____Noticies

 

L'associació es reuneix a la Moncloa amb representants del Govern espanyol.

El passat 29 de novembre el president, dos membres de la Junta i el responsable de l'Associació en l'àrea de biogenètica ens vàrem desplaçar a Madrid per reunir-nos amb la nova "Comisión Interministerial para el estudio de la situación de la víctimas de las guerra civil y del franquismo".

Aquesta Comissió creada a finals de setembre del 2004 pel govern central ens va citar al complex de la Moncloa per tal de recollir i copsar des del món associatiu la situació a Catalunya en l'àmbit de la recuperació de la memòria històrica. Allí poguérem exposar-los les diferents demandes i sensibilitats socials recollides per la nostra associació.

La Comissió formada per assessors i experts en diversos àmbits, com: historiadors, advocats, política exterior, etc., té com objectius elaborar els informes tècnics per dur endavant un projecte de llei que entre d'altres objectius reculli les diferents demandes expressades per les associacions.

La reunió començà en un context d'harmonia i de bon acolliment per part de l'equip tècnic de la Comissió el qual va escoltar la nostra exposició mostrant molt d'interès.
La impressió inicial ha estat bona i esperem que la Comissió formalitzi les mesures adients i que aquestes es puguin materialitzar a curt termini.

Desembre de 2004
ARMHC


- Real decreto 1891/2004 de 10 de septiembre por el que se crea la comisión interministerial par el estudio de la situación de las víctimas de la guerra civil y el franquismo.

- Las víctimas de la Guerra Civil y de la dictadura serán rehabilitadas por ley
EL PAÍS 11-09-2004.

- El govern espanyol també assumeix el reconeixement als represaliats de la guerra de 1936-39 i el franquisme Vilaweb 10/09/04

Article d'opinió: Debajo de las togas de Carlos Castresana Fernández fiscal de la Fiscalía Anticorrupción y profesor visitante de la University of San Francisco.

 

Tornar a pàgina principal