Tornar a pàgina principal
_____Noticies

 

1939 - DE L'EXILI A LA RESISTÈNCIA - 2005

Del 12 al 15 de febrer de 2005 es realitzarà la III Travessa de l'Exili a peu organitzada conjuntament pels Marxaires Mataró-Canigó i l'associació Amics del Camí del Nord de la Catalunya Nord, amb la col.laboració dels Anciens Combattants et Victimes de Guerre de la Republique Espangola i Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l'Exode (FFREEE).

L'expedició sortirà el dissabte 12 de Beget seguint les dues primeres etapes el Camí del Nord o del Canigó GR-83, enfilant cap el coll de Malrem i la Menera, coll de la Guilla, Prats de Molló, el Tec, Arles, Banys d'Arles, les Salines i la Vajol, on finalitzarà el dimarts dia 15. Les etapes de la travessa les podeu consultar en el tríptic adjunt.

Si bé en anys anteriors la travessa es realitzà a partir de final de gener coincidint amb el gruix de l'exili, enguany s'inicia el 12 de febrer, pocs dies després que les tropes republicanes i els darrers exiliats creuaren la frontera i els franquistes la tancaren definitivament. Mentre que en el 2003 i 2004 es pretenia homenatjar i recollir testimonis d'exiliats anònims, el 2005 se centra en aquells exiliats que s'incorporaren a la Resistència Francesa i/o prosseguiren la lluita dins l'Estat Espanyol.

Mataró-la Menera, gener de 2005


Per a més informació:
Marxaires Mataró-Canigó: miqueltr@pangea.org
Amics del Camí del Nord: waeles.isabelle@wanadoo.fr
http://avatar.udg.es/~u1052451/ruta_mataro_canigo/presentacio.html

Tornar a pàgina principal