Tornar a pàgina principal
_____Notícies

Expiren les subvencions públiques a l'arxiu del dictador Franco

EL PERIÓDICO
BARCELONA

La Fundación Francisco Franco ja no podrà optar a més subvencions públiques per a la modernització de l'arxiu del dictador, després de quatre anys consecutius percebent ajudes del Ministeri de Cultura per a aquest fi.
La normativa que regula la concessió d'aquestes subvencions, recollida en una resolució de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques del 30 de desembre del 2002, estableix com a "requisit imprescindible" per optar a l'ajuda pública que "el projecte arxivístic es pugui acabar en un màxim de quatre anys". Cultura ja ha subvencionat la reforma de l'arxiu de Franco durant els últims quatre anys. Des del 2000, l'entitat ha percebut de l'Estat 150.800 euros (uns 25 milions de pessetes) per a la contractació de personal i serveis exteriors i per a la compra d'equips informàtics.
Aquestes subvencions van ser concedides pel Govern del PP i contra l'opinió de l'oposició en bloc, que va demanar sense èxit una vegada i una altra la retirada d'ajudes públiques a una fundació que té com a finalitat estatutària declarada exaltar el general Franco i la seva dictadura.
Després de les eleccions del 14-M, en què el Partit Popular va ser explusat del poder, el Govern socialista ni tan sols s'haurà de molestar a retirar les subvencions a la Fundación Francisco Franco, ja que la normativa vigent ja inhabilita l'entitat per poder-les seguir rebent.


Noticia publicada a la pàgina 021 de l'edició de Dilluns, 3 de maig de 2004 de El Periódico

Tornar a pàgina principal