Tornar a pàgina principal
_____Notícies

 

EL CAMÍ DEL NORD O DEL CANIGÓ, HOMOLOGAT OFICIALMENT COM A GR 83

Les Federacions Francesa i Catalana de Muntanya homologuen finalment el Camí del Nord o del Canigó, recorregut de més de 200 km.per terra catalana, com a GR 83.

El Camí del Nord o del Canigó s¹inicia a la Mediterrània, a la població de Mataró. Té un recorregut de més de 200 km. i finalitza a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, després de travessar durant 9 dies diverses poblacions i comarques catalanes.
La iniciativa i la preparació d¹aquesta ruta partí inicialment dels Marxaires Mataró-Canigó. Ben aviat es constituí a la Catalunya Nord l¹associació germana Amics i Amigues del Camí del Nord. Ambdues entitats han treballat estretament durant 3 anys per superar les dificultats que implicava la consolidació i homologació d¹una ruta que transcorria per
diferents estats, alhora que en l¹organització de diverses edicions de la mateixa.
Diversos centres d¹interès l¹acaben de configurar, i és potser el de l¹Exili, amb diverses expedicions monogràfiques realitzades els anys 2003 i 2004, uns dels que ha tingut més ressò (veure arxiu adjunt).

Amb l¹homologació de la ruta s¹inicien ara els treballs preparatoris per a la senyalització i l¹edició d¹una guia amb totes les peculiaritats d¹aquest recorregut.

Mataró, 2 d¹abril de 2004


Per a més informació:

Marxaires Mataró-Canigó
miqueltr@pangea.org

Amics i Amigues del Camí del Nord
waeles.isabelle@wanadoo.fr

 
Tornar a pàgina principal
">
</a>