Tornar a pàgina principal
_____Documents

 

ACORD MARC DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AMB L'ARMHC

La Universitat de Barcelona (UB), el 10 de novembre de 2003, ha firmat un acord marc amb l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya (ARMHC). La finalitat és col·laborar en activitats científiques d’investigació i desenvolupament tecnològic i facilitar l’intercanvi d’experts i formació de personal per a la tasca de recuperació de la memòria històrica de la Guerra Civil i de la dictadura.

Amb aquest acord marc es crea el referent de col·laboració a partir del qual i, mitjançant futurs contractes específics, es portaran a terme els projectes d’investigació i desenvolupament; assessorament mutu; cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic; organització i execució d’activitats comunes vinculades amb la promoció social de la investigació i el desenvolupament; i intercanvi de personal de les dues entitats.

Per tal de facilitar l’elaboració i el compliment dels contractes específics, l’acord estableix també una comissió mixta entre la UB i l’ARMHC.

Per part de la Universitat de Barcelona, el grup de recerca dirigit pel Dr. Xavier Hernàndez i el Dr. Joan Santacana treballa des de fa temps en la investigació científica de la Guerra Civil, a través de la publicació de diversos treballs destacats en aquest àmbit d’investigació. A més, recentment l’esmentat grup, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha elaborat un document sobre la Recuperació dels espais de la Guerra Civil, projecte que ha estat presentat al Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya.

Manuel Perona i Medina

President de l’ARMHC

 

Tornar a pàgina principal