CONVENI DE COL·LABORACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ AMB LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Divendres 13 de juliol de 2007, hem signat un conveni de col·laboració amb el  Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/76639/ca/generalitat-crea-cens-persones-desaparegudes-guerra-franquisme.do que preveu la creació d’un cens únic de desapareguts durant la Guerra Civil i el franquisme.

A partir d’ara, la Generalitat, a través de la Direcció General de la Memòria Democràtica, serà l’encarregada de crear aquest cens i tramitarà totes les peticions, tant les que es presenti directament com totes aquelles que rebem i gestionem des de l’Associació. Els compromisos adquirits amb aquesta signatura té doble significació: per una banda l’apropament de la societat civil i la institucional sumant esforços i l’altra la unificació en un sol Cens de Desapareguts de manera que s’agilitin els tràmits i els resultats siguin més efectius i positius per als familiars dels desapareguts.

Per als familiars de l’associació és un èxit per quant creiem que hem contribuït en el procés d’involucrar el conjunt de la societat catalana, tant l’associativa, tant la personal així com de les institucions públiques del nostre país.

Encarem aquesta nova etapa amb il·lusió i de ben segur que cada cop anirem saber-ne més dels nostres desapareguts, de les seves causes de desaparició i finalment, podrem concloure el nostre dol personal oberts des de fa tants anys i que nosaltres els familiars mai hem desistit del nostre dret en saber dels desapareguts de la guerra civil espanyola i del període del franquisme.

 

Manel Perona

President de l’ARMHC

Avis important relacionat amb la signatura del Conveni.

L’Associació manté les seves funcions d’acord amb el seu marc estatutari, en el sentit de continuar en la recerca de les peticions que ens feu arribar els familiars del desapareguts. Lamentem que la manca de recursos econòmics ens faci ajornar les visites directes a les famílies així com d’aquells actes que suposen una despesa important en el treball  diari de l’Associació. Els recursos econòmics els obtenim per les aportacions directes dels membres de la Junta així com de les persones  voluntàries que dipositen la seva confiança fent-nos arribar ingressos en el compte de l’ARMHC. Malgrat tot això, seguim endavant amb els treballs de recerca i en l’assistència psicològica dels familiars. Volem fer expressament un reconeixement als voluntaris i voluntàries     de l’ARMHC que contribueixen molt en la recerca de la memòria històrica i en conseqüència en ajudar efectivament a les víctimes de la guerra civil espanyola i el període del franquisme.